Младшите посланици на ЕП „окупираха“ библиотеката в Търговище

urok1В чест на 24 май и като продължение на дейностите, свързани с отбелязване Деня на Европа, младшите посланици на ЕП от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ организираха поредната си атрактивна проява. По тяхна инициатива, в Регионалната библиотека в Търговище се проведе един нестандартен урок по европейска литература.

Под формата на интерактивна игра, учениците разговаряха за ролята на книгите и четенето като ценности, прочетоха откъси от произведения на европейски автори и се заредиха с положителни емоции и добро настроение. Откритият урок беше планиран и като проява в рамките на библиотечната седмица, която тази година премина под надслов „Достойно бъдеще за българските библиотеки”.

urok7

Детският отдел на културната институция се превърна в класна стая. В рамките на 2 минути всеки ученик имаше възможност да си избере книга. След това книгите бяха разменени. Малките читатели, разделени на групи, имаха 15 минути да прочетат откъс от произведението, който по-късно коментираха със съучениците си. Разсъждаваха и споделяха мнения за това какво ги е впечатлило, биха ли прочели книгата докрай и защо. Младшите посланици бяха модератори на отделните групи и водеха дискусиите.

urok5

Посланиците Никола Николов, Калин Зафиров и Георги Емилов, които са и актьори в театралния клуб към Първо СУ, представиха пародиен етюд от „Ромео и Жулиета”. След това Никола изпълни монолог от същото произведение на Шекспир на английски език.

urok3

 

Вашият коментар