Посланиците на ЕП от Търговище станаха част от програмата „Шофиране = Отговорност“

епзКъсометражен филм за последствията от шофирането в нетрезво състояние представиха днес в Първо СУ „Св.Седмочисленици“. Това бе и поредната инициатива, в която се включиха младшите посланици на ЕП в Търговище.

„Моментът никога не е само един“ разказва историята на 22-годишния Павел. И показва истината за отговорността, която идва с получаването на шофьорска книжка и възможните последици от карането след употреба на алкохол.

Във филма участват едни от любимите актьори на младежите, начело с Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров и др., а сценарият е на един от най-аплодираните сценаристи в България – Георги Иванов („Под прикритие“, „Революция Z”).

След прожекцията посланиците се срещнаха с част от екипа на късометражния филм. Комикът Николай Станоев (“Домашен арест”) ги предразположи да споделят без притеснения личния си опит и нагласи относно алкохола и начините, по които обичат да се забавляват. Оформи се дискусия, в която се включиха близо 200 ученици от учебното заведение.

Целта на инициативата бе да се повиши информираността на младите шофьори за опасностите от това да седнат зад волана в нетрезво състояние.

Вашият коментар