Евродепутатът Асим Адемов гостува в Търговище

депутат1

Евродепутатът Асим Адемов бе гост на Търговище по случай тържествата за отбелязване на 140-тата годишнина от освобождението на града. Адемов присъства и на мащабната историческа възстановка на събитията от 29 януари 1878 г, в която се включиха младшите посланици на Европейския парламент от I СУ „Свети Седмочисленици”. С участието си те показаха, че историята трябва да се помни и да извежда поуки, които да правят съвремието и бъдещето ни по-добри.

В този дух беше и изказването на кмета на Търговище Дарин Димитров. Той благодари на участниците за това, че оживиха паметните исторически събития и успяха да разчувстват стотиците зрители.

„Дни като 29 януари са пример как само общата воля, обединените действия и саможертвата могат да извоюват победата. Хора от различни етноси се разбираме, живеем и работим заедно. Днес сме повече българи от вчера!” – каза Димитров.

За участието си в събитието младшите посланици от I СУ „Свети Седмочисленици” получиха грамота от Община Търговище.

депутат4

Евродепутатът Асим Адемов бе възхитен от учениците и техните преподаватели и от тяхната активност в популяризирането на дейността на Европейския парламент. Гостът прие и поканата на директора на I СУ „Св. Седмочисленици” Севдалина Зафирова да посети училището и да се срещне с групата посланици на ЕП.

Вашият коментар