Младши посланик на ЕП взе бронз от английската корона

ник1

Младшият посланик на ЕП в Търговище и ученик в СУ “Свети Седмочисленици” Никола Георгиев получи награда от президента Румен Радев. Държавният глава връчи бронзова значка от името на Херцога на Единбург след участие на Никола в международната програма за личностно развитие. На церемонията присъства и посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. В България Наградата се провежда под патронажа на президента Радев.

ник2

Държавният глава поздрави всички млади участници за смелостта и амбицията им да участват в надпреварата за международната награда. Никола е сред 120-те наградени младежи и е първият участник от Търговище.

ник5

Покореното бронзово ниво ми отвори много врати“, споделя Никола. „Много хора ми помагат да се изграждам като човек и като личност. Имам много нови приятелства, които също са част от наградата. Запазих хубави спомени от всичко, което преживях.“, посочи той.

Според Никола наградата му дава допълнителен тласък за приобщаване към голямото европейско семейство. Той смята, че подобни инициативи спомагат за единството в Европа и показват как действително нациите мога да са единни в многообразието си. „Надявам се повече млади хора да се включат в програмата, да сесамоусъвършенстват и преоткриват себе си” – допълни ученикът.

ник3

За себеизграждането говори и президентът в словото си. „Най-важният аспект на лидерството е да можеш да водиш с личен пример” – каза държавният глава – „Точно това е силата на програмата на Международната награда на херцога на Единбург, защото тя дава ключа към най-ценния урок – този за самоусъвършенстването. България има нужда от амбициозни млади и упорити хора. Хора с визия и вяра за бъдещето на нашето общество“ – допълни президентът.

 

Никола Георгиев е потвърждение на думите Румен Радев и пример как СУ „Свети Седмочисленици” е важен фактор в развитието на младите хора. Училището дава не само емпирични знания, но и стимулира учениците да бъдат по-отговорни в обществото като ги въвлича в различни дейности. Такава е и групата посланици на Европейския парламент, към която Никола принадлежи.

 

Вашият коментар