Младшите посланици на ЕП участваха в уебинар за бъдещето на Европа

Младшите посланици на Европейския парламент в Първо СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в уебинар на тема „Бъдещето на Европа през погледа на младите”. Събитието организира Бюрото на ЕП в България. Целта беше да запознае участниците с темите на предстоящата Конференция за бъдещето на Европа и да ги насърчи да участват, като споделят своите виждания и предложения за бъдещото развитие на Европейския съюз.

В уебинара участваха и трима български евродепутати. Заедно с представителите на Търговище, евродепутатите Илхан Кючук (Обнови Европа), Ева Майдел (ЕНП) и Ангел Джамбазки (ЕКР), дискутираха теми в няколко области. На първо място бяха образованието, културата и спорта. Тук посланиците от Първа гимназия поставиха и въпроса си. Те попитаха дали е възможно да се унифицират образователните системи в различните държави и така да се постигне по-добро качество в изоставащите страни. Темата предизвика кратък дебат, който обобщи представителката на ЕНП. Според Ева Майдел образованието би трябвало да е приоритет на всяка страна поотделно и унифицирането едва ли ще даде добри резултати. Ако дадена промяна се отрази позитивно в Полша, например, тя може да се окаже недотам добра в България.

Другите теми в уебинара засягаха измененията в климата и цифровата трансформация. Модератор на събитието беше Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България.

Вашият коментар