Младежи от Първа гимназия вдигат духа по време на пандемията с видео послания

Ученици от Търговище – посланици на Европейски паламент създадоха свой видео канал и вдъхват позитивизъм на хората в изолация.  Възпитаниците на Първо СУ „Св. Седмочисленици” записват послания в клипове, чрез които изразяват позицията си за сложната ситуация около пандемията. Кампанията е наречена „Младите на Европа срещу COVID – 19”.

Приятели от различни страни на Стария континент също са се включили в глобалното послание. Вече има присъединили се младежи от Нидерландия, Великобритания, от Африка и от Индия. В канала всеки ден ще бъде публикуван по един клип с конкретно послание. „Вярваме, че то ще достигне до сърцата на всички. Ние сме едно цяло –  звездите греят по-силно, когато са заедно! – убедени за младите посланици на Европейския парламент от Търговище.

Пандемията разтърси живота ни, като ни накара да се изолираме от света, казват инициаторите. „Днес не можем да преминем границите с телата си, но можем да ги прескочим с духа си. Затова решихме да използваме трибуната на социалните мрежи. Правим го, защото искаме да им вдъхнем увереност и подкрепа на хората по света. И защото вярваме, че всички заедно можем да се справим със заплахата”, допълват те.

Специалният канал в YouTube е  https://www.youtube.com/channel/UCot5AvA9_Bj0iHO3ofZzWzQ .

Младежите имат страница във фейсбук – Младите в Европа срещу Covid-19 – както и сайт: https://poslanikschool.wordpress.com/

Вашият коментар