Ученици от Търговище обсъждаха европейското бъдеще на България с връстници от страната в Сливен

сл1-1Младшите посланици от Търговище участваха в Регионална младежка среща-дебат „Аз избирам „ЗА“ Европа“, която се проведе на 22 юни в Сливен. В дискусията се включиха младежи от пет областни града.

Младежка среща дебат „Аз избирам ЗА Европа” в Сливен

Събитието е посветено на предстоящите избори за Европейски парламент и е насочено към младите хора на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път на избори през 2019 г. По време на дебата над 70 младежи от Велико Търново, Разград, Търговище, Шумен и Сливен дискутираха бъдещето на Европа и защо е важно да се гласува.

сл2

Организатори са Информационните центрове Европа Директно във Велико Търново, Шумен и Сливен. Гости бяха българският евродепутат Владимир Уручев и кметът на Сливен Стефан Радев.

сл7
По време на срещата Владимир Уручев заяви, че младите хора са важна част от Европа и ЕС. „Те са тези, които трябва да работят и да надграждат европейските ценности. Важно е догодина, когато стартира подготовката за изборите за Европейски парламент, да се започне този разговор с младите хора, за да се ориентират по-добре, да премислят нещата и да имат свое отношение. Хората са тези, които решават кой ще ги представлява и ще говори от тяхно име. Трябва да се избират такива представители, които са най – близо до тяхното виждане“, каза евродепутатът и добави, че е много важно младите хора да имат мечти и да работят упорито, за да постигат целите си.

сл10

Кметът на Сливен Стефан Радев също поздрави участниците в срещата и заяви, че ЕС дава много възможности за младите хора и жителите на страните членки. „Надявам се, че след поредицата от срещи като тази, сте по-информирани и запалени по европейската идея“, каза кметът.

сл13

След дебата, гостите разгледаха забележителностите на Града на стоте войводи – Старият бряст, Паметника на Хаджи Димитър, Регионалния исторически музей и Къща-музей „Хаджи Димитър”.

сл21

Вашият коментар