Радио среща и дискусия със студенти, които учат в Европа

шум1Младши посланици на ЕП от I СУ „Св. Седмочисленици“ – Търговище се срещнаха със свои връстници, за да добият представа за образованието и работата в чужбина. Сред дискутираните теми беше и председателството на България, която поема кормилото на ЕС от първите дни на 2018 г.

шум4

Впечатления споделиха млади хора – студенти от Великобритания, Германия, Швейцария и Холандия, както и ученици от различни училища, родители и учители. Те дискутираха положителните и отрицателните страни на образованието в България и чужбина.

шум3

Студентите споделиха опита си за това как и къде са избрали да учат, как са преминали през процедурите за подбор в различните университети, как са се справили с първоначалните трудности, с битовите проблеми и с всичко, което не може да бъде прочетено в официални справочници и сайтове.

шум5

Специално внимание отделиха и на въпроси, свързани с мигрантската криза, която ще е едно от основните предизвикателства пред българското председателство.

Информационната срещата бе под надслов „Шумен в сърцето“ и се проведе в Студио 3 на Радио Шумен със съдействието на АлДоРа.

шум7

Вашият коментар